1.1. Cikkek 1.
Lőrincz, A. – Neményi,
M. (2002): Akusztikai kavitáció kialakulásának
koncentrációfüggése szuszpenziókban. (Occurrence of Acoustical Cavitation
in Suspensions and its dependence from the Concentration.) Élelmiszerfizikai
közlemények. (Journal of Food Physics) Vol. XIII –
XIV – XV - XVI. pp. 25-39. 2.
Neményi,
M. – Lőrincz, A. (2000-2003): Ultrahang
akusztikai jelenségeinek koncentrációfüggése és ennek hatása a sejtroncsolásra. (Examination of the Ultrasonic Cell Disruption
by Acoustic Phenomena as a Function of the Cell Concentration.) Élelmiszerfizikai közlemények.
(Journal of Food Physics) Vol. XIII – XIV – XV - XVI. pp. 41-56. 3.
Lőrincz,
A. – Neményi, M. (2002): Appreciation of an complex ultrasound system according to survival cell
count. Hungarian Agricultural Engineering. 4.
Lőrincz,
A. – Neményi, M. (2003): Examination of the
concentration dependence of acoustical phenomenon in water based suspensions. Acta Agronomica Ovariensis. Vol. 45. No. 1. pp. 85-96. 5.
Lőrincz,
A. (2004): Effectiveness of ultrasonic cell disruption as a function of the
suspension concentration. Acta Alimentaria.
Vol. 33. No. 3. pp. 313-323. 6.
Lőrincz, A.
(2003): Ultrasonic Cellular Disruption of Yeast in Water Based Suspensions. Biosystems Engineering. Vol. 89. Issue 3. pp. 297-308. 7.
Lőrincz,
A. – Neményi, M. (2002): Az in vitro sejtfeltárás hatékonyságát befolyásoló fizikai tényezők (1. rész). Laboratóriumi Információs Magazin, Biofizika rovat. XI. évfolyam, No. 1. pp. 42-48. 8.
Lőrincz,
A. – Neményi, M. (2002): Az in vitro sejtfeltárás hatékonyságát befolyásoló fizikai tényezők (2. rész). Laboratóriumi Információs Magazin, Biofizika rovat. XI. évfolyam, No. 2. pp. 36-38. 9.
Lakatos,
E. – Lőrincz, A. – Neményi,
M. (2002): Az ultrahangos sejtroncsolás fizikai kritériumainak meghatározás a folyékony élelmiszerek csíraszám csökkentésével kapcsolatban. Élelmezési Ipar. LVI. Évfolyam 2002. No. 7. pp. 203-206. 10. Lőrincz, A. (2003): Az
aktív ultrahang alkalmazása napjainkban (1. rész). Laboratóriumi Információs Magazin, Biofizika rovat. XII. évfolyam,
No. 5. pp. 45-49. 11. Lőrincz, A. (2003): Az
aktív ultrahang alkalmazása napjainkban (2. rész). Laboratóriumi Információs Magazin, Biofizika rovat. XII. évfolyam., No.
6. pp. 28-33. 12. Lőrincz, A.
(2004): Az aktív ultrahang alkalmazása napjainkban (3. rész). Laboratóriumi Információs Magazin, Biofizika rovat. XIII. évfolyam.,
No. 1. 13. Lőrincz, A.
(2004): Az aktív ultrahang alkalmazása napjainkban (4. rész). Laboratóriumi Információs Magazin, Biofizika rovat. XIII. évfolyam.,
No. 2. 14. Lőrincz, A.
(2004): Az aktív ultrahang alkalmazása napjainkban (5. rész). Laboratóriumi Információs Magazin, Biofizika rovat. XIII. évfolyam.,
No. 3. 15. Lőrincz, A.
(2004): Application of the Ultrasound Hyperthermia Model for a Multi-Layered Tissue System. Journal of Physics: Conference
Series. Vol. 1. pp. 224-229. doi:10.1088/1742-6596/1/1/049 1.2. Konferenciák 16. Lőrincz A. – Neményi M. (2001): Az
ultrahang hatása folyadékban szuszpendált pékélesztő csíraszámának változására. MTA-AMB Kutatási-Fejlesztési
Tanácskozás, Gödöllő, 2001.
január 23-24. No. 25. p. 14.
(előadás + poszter) 17. Lőrincz, A. - Neményi, M. (2001): Cell decrease by ultrasonic effect on
yeast (Saccharomyces cerevisiae)
suspension and the limit concentration of cavitation.
2001. augusztus 28-30.
Physical Methods In Agriculture, Prága (előadás + poszter) 18. Neményi, M. – Lőrincz, A. (2001): Cell concentration decreasing with
ultrasonic effect of yeast (Saccharomyces cerevisiae) suspension. Műszaki
Kémiai Napok, Veszprém, 2001. április
24-26. p. 254. (poszter) 19. Neményi, M. – Lőrincz, A. (2001): Cell (Saccharomyces cerevisiae) disruption with ultrasound
treatment. In: Institute of agricultural, food and environmental engineering.
Conference für Leben und Überleben, Internationaler Kongress, Wien, Universitat für Bodenkultur, 2001. november
18-21. p. 192. (poszter) 20.
Neményi, M.
– Lőrincz, A. (2002): Komplex ultrahangrendszer
értékelése a besugárzás miatt kialakult mikroorganizmus-csíraszám csökkentő
hatás alapján. MTA-AMB Kutatási-Fejlesztési Tanácskozás,
Gödöllő, 2002. január
20-21. Vol. 2. pp. 145-149. (poszter) 21.
Lőrincz, A.
– Neményi, M. (2002): Ultrahangtér
fizikai minőségének befolyása a besugárzás miatt kialakult mechanikai hullámjelenségekre folyadékokban, valamint az ebből következő
biológiai és fizikai hatások értékelése. MTA-AMB Kutatási-Fejlesztési
Tanácskozás, Gödöllő, 2002.
január 20-21. Vol. 2. pp. 150-154. (poszter) 22. Neményi, M. – Lőrincz,
A. (2002): Különböző típusú
szuszpendált szemcsék tulajdonságainak hatása az ultrahangos kavitációra. Műszaki Kémiai Napok, Veszprém,
2002. április 16-18. pp. 260-261. (előadás + poszter) 23. Neményi, M. – Lőrincz,
A. (2002): Az ultrahang sejtbiológiai hatásinak elemzése a hangtér fizikai para 24. Neményi, M. – Kacz,
K. – Kovács, A. J. – Stépán,
Zs. – Lőrincz, A. (2002): Agro-
és élelmiszerfizikai kutatások a Nyugat-Magyarországi Egyetem Agrárműszaki, Élelmiszeripari és Környezettechnikai Intézetében.
EU Konform mezőgazdaság és élelmiszerbiztonság. Tudományos Tanácskozás, Debrecen, 2002. szeptember 23. pp. 307-320. (előadás) 25. Neményi, M. – Lőrincz,
A. (2002): Ultrahangtérben kialakuló
sejtroncsoló hatás értékelése a szelektív biológiai hatások tükrében. XXIX. Óvári Tudományos Napok,
Mosonmagyaróvár, 2002. október 3-4. p. 111. Teljes anyag megjelent
CD lemezen. (előadás + poszter) 26. Lőrincz, A. – Neményi,
M. (2002): A sejtkoncentráció-akusztikus jelenség - sejtéletképesség változás kölcsönhatásának vizsgálata ultrahangtérben. V. Nemzetközi Élelmiszertudományi Konferencia. A Szegedi Tudományegyetem Szegedi Élelmiszeripari Főiskolai Kara és az
MTA Szegedi Területi Bizottsága, Agrárműszaki Szakbizottsága rendezésében.
2002. október 24–25. pp. 99-100. Teljes
anyag megjelent CD lemezen. 6 SZTE-SZÉF ISBN
963482577X. (előadás + poszter) 27. Lőrincz, A. – Neményi, M. (2002): Assessment of the effectiveness of
ultrasonic cell disruption by acoustic phenomena as a function of the
suspension concentration. 32’nd Annual Ultrasonic Industry Association
Symposium. October 21 – 23. 2002, The Helmsley Hotel, 28. Neményi, M. – Lőrincz, A. – Lakatos, E. (2003):
Az ultrahangsugár
fizikai para 29. Lőrincz, A. – Neményi, M. – Lakatos, E. (2003): A magas intenzitású ultrahang sejtroncsoló hatásának alakulása a besugárzott anygtól függő akusztikai
jelenségek mellett. MTA-AMB
Kutatási-Fejlesztési Tanácskozás,
Gödöllő, 2003. január
21-22. No. 27. p. 79. (poszter) 30. Lőrincz, A.– Neményi,
M. – Lakatos, E. (2003): A szelektív
sejtbiológiai kezelések ultrahangos megvalósítása (The
selective cellbiologycal treatments by ultrasound) Műszaki Kémiai Napok, Veszprém, 2003. április 16-18. pp. 260-261. (előadás + poszter) 31.
Lőrincz, A. (2004): Mesterséges látás sejtanalitikai alkalmazása.
MTA-AMB Kutatási-Fejlesztési Tanácskozás, Gödöllő,
2004. január 20-21. No. 28. p. 14. ISBN 963 611 406 4 (előadás + poszter) 32.
Lőrincz, A.
(2004): Application of the Ultrasound Hyperthermia Model for a Multi-layered Tissue System. Advanced Metrology for Ultrasound in Medicine, 27-28 April 2004, Teddington, UK.
(előadás) 33.
Lőrincz, A. (2004):
Opportunities for Applying Digital and Analogous Machine Vision in Cell
Analytical Methods Used for Analyzing Cell Disruption Effect of Ultrasound.
XXII International Congress
of the International
Society for Analytical Cytology (ISAC), 22-27
May 2004 at Le Corum in Montpellier,
France. (előadás) 34.
Lőrincz, A. (2005):
Ultrahang hipertermia (US HT) modell komplex
szövetkörnyezetre. XXXII. Membrán-Transzport Konferencia, Sümeg. 35.
Lőrincz, A. (2005):
Mesterséges látás sejtanalitikai
alkalmazása. Magyar Biofizikai Társaság konferenciája, Debrecen. |