1. Anaerob alkoholos
fermentáció termékképzési kinetikájának vizsgálata a szubsztrát mennyiségének
és minőségének függvényében.
2. Aktív ultrahang hatása
anaerob fermentáció kinetikájára
3. SCP (Single Cell Protein)
kihozatal szubsztrát függésének vizsgálata
4. SCP (Single Cell Protein)
kihozatal ultrahangos befolyásolása
5. Az ultrahang hipertermia
gyakorlati alkalmazása
6. Ultrahang hipertermia
hőhatásának matematikai modellezése
7. Keverés, diszpergálás
hatékonyságának befolyásolása aktív ultrahang segítségével
8. Kémiai reakciók katalízise
ultrahangos csőreaktorban: Kémiai reakciók lefolyásának (kinetikájának)
befolyásolása nagyintenzitású ultrahanggal
9. Akusztikai minőségvizsgálat
10. Húsok sózásának és
pácolásának befolyásolása ultrahanggal: Diffúziósebesség ultrahangos
befolyásolása
11. Akusztikai jelenségek
dinamikájának biofizikai összefüggései
12. Digitális képanalízis
sejtanalitikai alkalmazása
13. Növényi szaporítóanyagok
stimulációja ultrahanggal
14. Technológiai és ipari
berendezések és eszközök felületi csírátlanításának ultrahangos megvalósítása
15. Alkoholos fermentáció
hatékonyságának befolyásolása ultrahang segítségével